article main title
Tiskové zprávy: RT-PCR testy společnosti Roche pro testování koronaviru

Společnost Roche vyvíjí testy, aby podpořila naléhavou potřebu testování pacientů během vypuknutí pandemie, s cílem zabránit dalšímu šíření viru v rané fázi infekce.

„Poskytování kvalitních a  velkoobjemových testů nám umožní efektivně reagovat na to, co Světová zdravotnická organizace charakterizovala jako pandemii. Je důležité rychle a spolehlivě zjistit, zda je pacient infikován SARS-CoV-2,“ řekl Thomas Schinecker, CEO Diagnostics Division, F. Hoffmann-La Roche Ltd.

Test na detekci SARS-CoV-2 umožní urychlené testování koronaviru a  vyhovuje tak naléhavým medicínským potřebám.

Dne 13. března 2020 společnost Roche oznámila, že americký Úřad pro kontrolu potravin a  léčiv (FDA) vydal pro test cobas® SARS-CoV-2 povolení pro použití v  nouzi (EUA). Test je určen ke  kvalitativní detekci viru SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění COVID-19, ve  vzorcích výtěrů z nosohltanu a orofaryngeálního výtěru od pacientů, kteří splňují klinická a/nebo epidemiologická kritéria pro testování COVID-19.

Dne 3. září 2020 společnost Roche obdržela povolení FDA pro použití v nouzi pro test cobas® SARS-CoV-2 & Influenza A/B k současné detekci a rozlišení mezi viry, které způsobují COVID-19, chřipku A a chřipku B u pacientů s podezřením na respirační virovou infekci v souladu s COVID-19. Test CE-IVD je k dispozici také na trzích akceptujících značku CE.
Nemocnice a referenční laboratoře mohou testovat na plně automatizovaných systémech Roche cobas® 6800 a  cobas® 8800. Testování na velkoobjemovém cobas® 6800/8800 významně zvýší dostupnou testovací kapacitu. Systémy cobas® 6800/8800, které se používají k  provádění testu cobas® SARS-CoV-2 a k testu cobas® SARS-CoV-2 a  & Influenza A/B, nabízejí provozní efektivitu a flexibilitu. Test lze spustit současně s dalšími testy poskytnutými společností Roche pro použití na systémech cobas® 6800/8800.

Systémy cobas® 6800 a cobas® 8800 jsou dostupné na celém světě.
„Certifikace CE značkou a  udělení EUA FDA podporuje náš závazek poskytnout více pacientům snadnější přístup ke  spolehlivé diagnostice, která je zásadní pro boj s tímto závažným onemocněním,“ řekl Thomas Schinecker, CEO Diagnostics Division, F. Hoffmann-La Roche Ltd.
Společnost Roche se zavázala poskytnout co nejvíce testů a jde na hranici výrobní kapacity.

Mají Vaši pacienti chřipku nebo RSV?

Porovnání příznaků.1 Poznámka: U některých lidí s koronavirem se nevyvíjejí žádné příznaky COVID-19

Díky přesným a použitelným výsledkům můžete určit vhodnou léčbu – bez čekání na potvrzení. Vzhledem k překrývání příznaků s COVID-19,1 poskytují včasné výsledky testu cobas® Influenza A/B & RSV důležité informace, které pomohou vést klinická rozhodnutí v místě péče o pacienta. Test nevykazuje zkříženou reakci in silico s COVID-19 a díky uzavřenému systému můžete ochránit své zaměstnance před rizikem zbytečné expozice.

Dne 14. 9. 2020 udělil FDA povolení pro nouzové použití a rychlou detekci testu cobas® SARS-CoV-2 & Influenza A/B na systému cobas® Liat® od společnosti Roche. Test založený na RT-PCR je navržen tak, aby současně detekoval a rozlišoval SARS-CoV-2, chřipku A a chřipku B u nazofaryngeálních, nosních nebo nazálních výtěrů. Test probíhá na stolním systému cobas® Liat® společnosti Roche a poskytuje výsledky pro jednotlivé vzorky do 20 minut buď v místě akutní péče, nebo v klinické laboratoři – dle určení zdravotnického zařízení.

Literatura

1. https://www.cdc.gov/
  2. Gibson J, Schechter-Perkins EM, Mitchell P, et al. Multi-center evaluation of the cobas® Liat® Influenza A/B & RSV assay for rapid point of care diagnosis. J Clin Virol. 2017 Oct; 95:5-9. doi:org/10.1016/j.jcv.2017.08.004.
  1. Phillips JE, McCune S, Fantz CR, Engstrom-Melnyk J, Osiecki JC. Assay Integrity of a PCR Influenza Point-of-Care Test Remains Following Artificial System Contamination. J Appl Lab Med. 2019 Nov;4(3):422-426. doi:10.1373/jalm.2018.028639.
Vyhledáváte ve všech kategoriích
Diagnostický obor
Klinický obor
Ročník
Ročník 2014 Ročník 2015 Ročník 2016 Ročník 2017 Ročník 2018 Ročník 2019 Ročník 2020 Ročník 2021 Ročník 2022

Diagnostický obor
Klinický obor
Ročník

Nebyly nalezeny žádné články.
Zadejte hledaná slova a/nebo zvolte kategorii, která vás zajímá.